Met wijn een langer leven.
Leuk en interessant nieuws uit Canada!
OKANAGAN (Canada), 20 augustus 2013 - Wetenschappelijk onderzoek op de Universiteiten van Okanagan (Canada) en Adelaide (Australië) heeft aangetoond dat er in rode wijn 41 moleculen zijn gevonden, die allemaal gerelateerd zijn aan resveratrol, een anti-oxidant, die er voor zorgt dat je ouder wordt en je hersenactiviteit daarbij niet afneemt. Op de Canadese campus werd het onderzoek geleid door Professor Cédric Saucier en die was aangenaam verrast. Van die 41 moleculen die hij in de wijn vond, waren er maar liefst 23 moleculen bij die nog niet eerder in rode wijn getraceerd waren. 'Deze moleculen hebben allemaal zeer interessante biologische kwaliteiten en kunnen bijdragen in het onderzoek naar preventie van ouderdomsziekten', aldus de professor. Volgens de professor is daarvoor nog een lange weg te gaan, maar het wetenschappelijk bewijs dat wijn wel degelijk gezond is voor de mens, lijkt steeds dichterbij te komen.
Bron: Drinks - slijtersvakblad
Een paar suggesties van SCS Exclusive Wines:
Langhe Rosso. Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba en natuurlijk Barbaresco!